Over de streek


Hoogstraten

Gezellige restaurants en terrasjes
mooie bewegwijzerde wandelroutes
prachtige fietstrajecten, 1 km lange winkelstraat
St. Catharinakerk, stadhuis
gerenoveerd Begijnhof, A. Ost-museum,…

Wortel

Rijksweldadigheidskolonie

Minderhout

St. Clemenskerk
kapel van O.L. Vrouw van de Akker.

Meer

Recreatiedomein ' De Mosten'.

Meerle

St. Salvatorkerk en Raadhuis.

Meersel-Dreef

Kapucijnenklooster en Mariapark.

Hoogstraatse evenementen

Verlichte avondmarkt: laatste vrijdag van april
H. Bloed processie: 1ste en 2de zondag na Pinksteren
Jaarmarkt-stratenloop-vuurwerk-live-optredens: in de week van H.Bloed
Antilliaanse Feesten: 2de weekend van augustus
Folkloristisch kinderfeest "Begijntjes Laat Besluit": voorlaatste weekend van augustus
Bloemen-, Fruit- en groentepracht: 3de weekend van september
Bewegwijzerde fiets- / wandel- / auto- / ruiterroutes

Fietsers, wandelaars, paardenliefhebbers en autofanaten kunnen in Hoogstraten en omgeving volledig aan hun trekken komen. Onze mooie streek nodigt daartoe uit. Waar het maar mogelijk is slingeren de fiets- en wandelroutes door de natuur te midden van akkers en weilanden, langs de Mark, in uitgestrekte bossen van Wortel…

Bewegwijzerde fietsroutes

De aardbeienroute (51km): traject op het grondgebied van fusiegemeente Hoogstraten, langs de oevers van het riviertje de Mark.
De kleidabbersroute (52 km): typisch stukje noorderkempen met de nadruk op het industrieel-archeologisch erfgoed van weleer.
De landlopersroute (55 km): route langs de vier penitiaire instellingen in de regio Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Turnhout. Ze loopt door prachtige domeinbossen en de markvallei.
De enclaveroute (46 km): trekt langs de Vlaamse enclave Baarle-Hertog, Zondereigen, Wortel, Castelré en Ulicoten.
De frieslandroute ( LF9): een langeafstandsroute die vertrekt in Groningen en komt in Meersel-Dreef de grens over langs de rivier de Mark.
Het fietsroutenetwerk : routes die met elkaar worden verbonden door middel van knooppunten. Je kan zelf een traject uitstippelen.

Wandelroutes

Deken Lauwerys-pad: monumentenwandeling van 7.5 km in en rond Hoogstraten centrum
Jan Huet-pad: natuurwandeling van 17 km in een heerlijk stukje natuurschoon van Wortel-kolonie, 'Castel' en de rivier het Merkske
Watermolenpad: grensoverschrijdende route langs een afwisselend landschap van bos-en veldvlakken. Afstand 9,5 km met uitbreiding van 4,5 km.
Monseigneur Eestermanspad: rustige gezinswandeling doorheen open landschap en bossen. Afstand 7,5 km met een uitbreiding van 4 km.
Bergse heidepad: landschapswandeling in een zeer rustig stukje natuur. Ideaal voor vogelliefhebbers. Afstand 9,5 km en verkorting van 6 km en 7,5 km
Aardbeienpad: korte gezinswandeling van 6,5 km waarbij je kennis maakt met alle aspecten van de aardbeienteelt.
Markvalleipad: bestaande uit drie lussen goed voor in totaal 45 km: de lus rond Meersel-Dreef is 11,5 km lang, de lus Meer – Minderhout 18 km en de zuidelijke lus rond Wortel-Castelré 15,5 km.
Maxburgpad: grensoverschrijdende route van 16 km toont je een mooi stukje groen in de streek van Maxburg. Verkorting 12 km

Ruiterroutenetwerk

Paardenliefhebbers hebben ook hun eigen netwerk. Zowel ruiters als menners kunnen hun hart ophelen langs een volledig bewegwijzerd ruiterroutenetwerk. Het grensoverschrijdend parcours loopt door de provincies Noord-Brabant, Antwerpen en Belgisch Limburg. Op basis van knooppunten bepaalt de ruiter zelf zijn traject. Het totale netwerk is in kaart gebracht op vijf routebeschrijvingen.

Autoroute

Taxandriaroute: grensoverschrijdende autoroute van 120 km is volledig bewegwijzerd met zeshoekige borden.

Pretparken binnen een straal van 35 km:

Beekse Bergen
Bobbejaanland
Land van Ooit
Efteling